´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc - pagina 3

Cea mai lunga barba la o persoana de sex feminin (aflata in viata)

Cea mai lunga barba la o persoana de sex feminin (aflata in viata)

Vivian Wheeler din Statele Unite ale Americii la data de 8 aprilie, 2010 avea parul facial de 25,5 cm (10.04 in). Vivian a inceput sa-si rada barba de la varsta de aapte ani, si abia dupa patru casatorii si moartea mamei sale, in 1993, a incetat sa-si mai rada barba. Ea prefera sa-si lege barba pentru a nu o incurca in rutina zilnica Cea mai lunga barba la o persoana de sex masculin (de viata) ii apartine lui Sarwan Singh (Canada), a carui mustati masurau in 8 septembrie 2011, 2.495 m (8 ft 2.5 in).

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cea mai numeroasa familie paroasa

Cea mai numeroasa familie paroasa

In fotografie de la stanga la dreapta sunt Luisa Lilia De Lira Aceves, Karla Michelle Aceves Diaz, Luis Abran Aceves si Isus Manuel Fajardo Aceves (toti din Mexic). Ei sunt doar patru membri dintr-o familie de 19, cu o boala rara numita hipertricoza generalizata congenital, caracterizata prin cresteri excesive de par la nivel facial si pe intreg corpul. Femeile sunt acoperite cu un strat subtire de par in timp ce barbatii au parul gros pe aproape 98% din corp.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cele mai longevive celule umane

Cele mai longevive celule umane

La 4 octombrie 1951, Henrietta Lacks din Statele Unite ale Americii, nascuta in 1 august 1920, a murit de cancer la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii. Celulele de cancer cervical au fost recoltate inainte si dupa moartea ei ai au devenit primele celulele umane care au supravietuit si s-au divizat in afara corpului uman. Cunoscute ca celulele HeLa, descendentii acestor celule inca supravietuiesc si sunt utilizate in scopuri medicale pentru cercetarea in domenii precum cancerul, vaccinul polio si fertilizare in vitro.Celulele Henriettei au fost mentionate in peste 60.000 de lucrari de cercetare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cel mai mare afro

Cel mai mare afro

"Afro" - prescurtare pentru "afro-american", si de multe ori numit si "natural" - este o frizura popularizata de catre comunitatea african-americana in anii 1960. Cea mai mare frizura de acest gen a fost inregistrata in Cartea Recordurilor la 31 martie 2012 si ii apartine lui Aevin Dugas din Statele Unite ale Americii. Frizura sa "afro" masura 16 cm (6.30 in) in inaltime si 1,39 m (4 ft 7 in) in circumferinta.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre corpul omenesc

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct