Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc - pagina 3

Cea mai numeroasa familie paroasa

Cea mai numeroasa familie paroasa

In fotografie de la stanga la dreapta sunt Luisa Lilia De Lira Aceves, Karla Michelle Aceves Diaz, Luis Abran Aceves si Isus Manuel Fajardo Aceves (toti din Mexic). Ei sunt doar patru membri dintr-o familie de 19, cu o boala rara numita hipertricoza generalizata congenital, caracterizata prin cresteri excesive de par la nivel facial si pe intreg corpul. Femeile sunt acoperite cu un strat subtire de par in timp ce barbatii au parul gros pe aproape 98% din corp.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cele mai longevive celule umane

Cele mai longevive celule umane

La 4 octombrie 1951, Henrietta Lacks din Statele Unite ale Americii, nascuta in 1 august 1920, a murit de cancer la Spitalul Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, Statele Unite ale Americii. Celulele de cancer cervical au fost recoltate inainte si dupa moartea ei ai au devenit primele celulele umane care au supravietuit si s-au divizat in afara corpului uman. Cunoscute ca celulele HeLa, descendentii acestor celule inca supravietuiesc si sunt utilizate in scopuri medicale pentru cercetarea in domenii precum cancerul, vaccinul polio si fertilizare in vitro.Celulele Henriettei au fost mentionate in peste 60.000 de lucrari de cercetare.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cel mai mare afro

Cel mai mare afro

"Afro" - prescurtare pentru "afro-american", si de multe ori numit si "natural" - este o frizura popularizata de catre comunitatea african-americana in anii 1960. Cea mai mare frizura de acest gen a fost inregistrata in Cartea Recordurilor la 31 martie 2012 si ii apartine lui Aevin Dugas din Statele Unite ale Americii. Frizura sa "afro" masura 16 cm (6.30 in) in inaltime si 1,39 m (4 ft 7 in) in circumferinta.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cele mai multe monede de ciocolata consumate in 30 de secunde

Cele mai multe monede de ciocolata consumate in 30 de secunde

Lee Price si Lup Fun Yau din Marea Britanie, au mancat 4 monede de ciocolata in 30 de secunde. Recordul a fost realizat in birourile de la The Sun din Londra, Marea Britaniela data de 17 noiembrie 2012. "Nu e asa de usor cum pare", a spus Lee; "deoarece trebuie sa le mannci dupa care judecatorii iti verifica gura sa vada daca ai mancat-o toata si abia dupa aceea mananci urmatoarea bucata de ciocolata!"

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri despre corpul omenesc

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct