´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti noi

?>

Cea mai mare gradena rotativa din lume

Cea mai mare gradena rotativa din lume

Cartea recordurilor a omologat cea mai mare gradena rotativa din lume aflata in Piata Constitutiei din capitala intre perioadele 8-10 iunie si 22-26 august 2018, intre orele 10:00 si 22:30. Recordul a fost realizat de Teatrul EXCELSIOR si Primaria capitalei cu ocazia Centenarului Marii Uniri cand au pus in scena piesa "Vlaicu Voda" de Alexandru Davila, in regia lui Horia Suru. Cea mai mare gradena rotativa din lume a fost construita special pentru acest spectacol din dorinta de a oferii publicului o experienta teatrala complexa, desfasurata intr-o ambientata ce reproduce fidel viata secolului al XIV-lea din vremea domniei lui Vlaicu Voda.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie

Cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie

Cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie din lume a fost realizat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. La cel mai mare curs de resuscitare cardiorespiratorie omologat de Cartea Recordurilor au participat 7.402 de persoane si a avut loc pe stadionul Dinamo avand sloganul "Salvam vieti si intram in Cartea Recordurilor". Demersul a fost initiat de Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov avand drept scop instruirea participantilor in vederea efectuarii operatiilor de resuscitare si de a acorda primul ajutor. Participantii au exersat pe maanechine fiind asistati de 700 de instructori care le-au exemplificat si explicat manevrele de salvare.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri romanesti

Prima alpinista care a terminat circuitul Seven Volcanoes

Prima alpinista care a terminat circuitul Seven Volcanoes

Alpinista Coco Popescu, a fost prima alpinista din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes si tot prima alpinista din lume care a atins varful celui mai inalt Vulcan din Antarctica - Muntele Sidley. La 24 ianuarie 2011,acest record a fost omologat de World Records Academy.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri romanesti

Cea mai tanara alpinista pe Ararat si Damavand

Cea mai tanara alpinista pe Ararat si Damavand

Geta Popescu este o tanara alpinista in varsta de doar 11 ani, legitimata la Clubul Sportiv Montan Altitudine, ce a doborat doua recorduri omologate de Cartea Recordurilor dupa ce a escaladat doi dintre cei mai inalti munti vulcanici ai lumii. Geta Popescu a fost cel mai tanar alpinist ce a escaladat muntele Ararat de 5.000 de metri si muntele Damavand de 5671 de metri.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri romanesti

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct