Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti noi

Cea mai mare umbrela formata din oameni

Cea mai mare umbrela formata din oameni

NN Romania a doborat recordul mondial pentru pentru cea mai mare umbrela formata din oameni, depasind recordul anterior, realizat in octombrie 2023 in Grecia, cu participarea a 328 de oameni. La realizarea recordului mondial certificat de Guinness World Records au participat 745 de angajati si consultanti financiari NN care au contribuit la formarea unei imagini impresionante a umbrelei. Umbrela realizata de echipa NN a avut o lungime de 28 de metri si o latime de 25 de metri, ocupand o suprafata de 286 de metri patrati, echivalenta cu aproximativ 25 de locuri de parcare. Richard Stenning, reprezentantul oficial al Guinness World Records, a declarat la ceremonia de inmanare a certificatului: "Ma bucur ca am participat, in numele Guinness World Records, la atingerea unui nou record privind cea mai mare imagine a unei umbrele formate din oameni, la doar 6 luni de la recordul stabilit anterior, cu un numar de peste doua ori mai mare de participanti. Toate conditiile necesare au fost indeplinite si ne bucuram sa acordam NN Romania certificarea Guinness World Records".

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri romanesti

Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa

Cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa

In anul 2012, modelul Emma Dumitrescu a intrat in Cartea Recordurilor avand cea mai lunga trena a unei rochii de mireasa. Emma in varsta de 17 ani a purtat o trena care a avut o lungime de 2.823 de metri, depasind recordul anterior stabilit in anul 2009 in Olanda cand trena avea 2.488 de metri. Costul de productie al obiectului vestimentar a fost de 18.000 de lei si a fost evidentit in mod spectaculos prin urcarea miresei intr-un balon cu aer cald, care s-a ridicat la aproximativ 20 de metri inaltime, strabatand un traseu intins de la Piata Unirii pana la Piata Constitutiei.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri romanesti

Cel mai mare numar de scrisori primite intr-o viata

Cel mai mare numar de scrisori primite intr-o viata

Gabriel Antoniu Lavrincic din Romania detine recordul privind cele mai multe scrisori primite intr-o viata. Acesta a primit intre anii 1987 - 1991 22.018 de scrisori. Romanul a inceput sa trimita scrisori mai multor corespondenti din URSS inca de cand avea 11 ani. Toate scrisorile sunt bine conservate, sunt complete, cu plicurile originale, cu stampile si timbre postale. De-a lungul anilor, Gabriel a invatat rusa si engleza de la prietenii sai de corespondenta, discutand in scrisori despre cultura, istorie, geografie, sport, muzica, carti, cinematografie, limbi straine, filatelie, univers, tehnologie, stiinta, cosmos, natura, animale si politica. Pe parcursul unei perioade de patru ani, Gabriel a trimis in medie intre 20 si 80 de scrisori pe zi.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri romanesti

Cea mai mare gradena rotativa din lume

Cea mai mare gradena rotativa din lume

Cartea recordurilor a omologat cea mai mare gradena rotativa din lume aflata in Piata Constitutiei din capitala intre perioadele 8-10 iunie si 22-26 august 2018, intre orele 10:00 si 22:30. Recordul a fost realizat de Teatrul EXCELSIOR si Primaria capitalei cu ocazia Centenarului Marii Uniri cand au pus in scena piesa "Vlaicu Voda" de Alexandru Davila, in regia lui Horia Suru. Cea mai mare gradena rotativa din lume a fost construita special pentru acest spectacol din dorinta de a oferii publicului o experienta teatrala complexa, desfasurata intr-o ambientata ce reproduce fidel viata secolului al XIV-lea din vremea domniei lui Vlaicu Voda.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri romanesti

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct