Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre lumea inconjuratoare noi

Cea mai mare pierdere umana in urma unei eruptii vulcanice

Cea mai mare pierdere umana in urma unei eruptii vulcanice

Cea mai mare pierdere umana in urma unei eruptii vulcanice inscrisa in Cartea Recordurilor a fost inregistrata dupa ce vulcanul Tambora din Sumbawa, Indonezia a erupt din data de 5 pana in 10 aprilie 1815. Atunci s-a inregistrat moartea a 92.000 de persoane.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Cel mai activ vulcan

Cel mai activ vulcan

Vulcanul Kilauea a intrat in Cartea Recordurilor deoarece este unul dintre cei cinci vulcani care alcatuiesc insula din Hawaii din Statele Unite ale Americii. Activitate a inceput in data de 3 ianuarie 1983. Pana in 3 ianuarie 2013 Kilauea a acoperit 125.5 km² (48.46 mile) cu fluxuri de lava, a creat 202 hectare (499 acri) de noi terenuri si a izbucnit in jurul valorii de 4 km³ (0,96 mile) de lava.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Cel mai mare dezastru provocat de incendiu

Cel mai mare dezastru provocat de incendiu

Cel mai mare dezastru provocat de incendiu in urma unui cutremur inregistrat in Cartea Recordurilor a avut loc in data de 18 aprilie 1906 in San Francisco, SUA. Valoarea dezastrului a fost estimata la 350 milioane dolari la acel moment, echivalentul a 8,97 miliarde dolari (5,55 miliarde lire sterline), in 2012.Cutremurul devastator impreuna cu incediul declansat au dus la distrugerea a aproximativ 80 % din oras.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

Cel mai grav accident nuclear provocat de tsunami

Cel mai grav accident nuclear provocat de tsunami

Cel mai grav accident nuclear provocat de tsunami inregistrat in Cartea Recordurilor a avut loc in 11 martie 2011. Un cutremur a lovit in largul coastelor Japoniei, cu o magnitudine de 9,03, iar tsunami-ul rezultat a dus la afectarea centralei nucleare Fukushima 1, Japonia. Agentia Internationala pentru Energie Atomica a clasificat evenimentul ca fiind de "nivel 7". Acesta a fost al doilea dezastru nuclear care a primit acest statut.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre lumea inconjuratoare

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct