´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre sport si sportivi noi

?>

Cea mai rapida femeie din lume

Cea mai rapida femeie din lume

Guiness World Records a desemnat-o pe Jessi Combs post-mortem ca fiind detinatoarea recordului de viteza pe uscat stabilit de o femeie, aceasta a murit in timp ce se deplasa cu o viteza de 841 km/h pentru a atinge acest record. Jesse Combs este prima femeie care a reusit doborarea recordului in ultimii 40 de ani, astfel pe 27 august 2019 a reusit sa atinga viteza maxima de 841 km/ora in desertul Alvord din statul american Oregon. Recordul anterior era detinut de cascadoarea Kitty O'Neill inca din anul 1976, cand a atins viteza de 823 km/ora tot in desertul Alvord. Jessi Combs era pilot profesionist ce avea in portofoliu recordul de viteza pe uscat pentru o masina cu patru roti, atingand viteza de aproximativ 650 km/ora in anul 2013. Trei ani mai tarziu, a reusit sa-si doboare propriul record.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai indelungat planking

Cel mai indelungat planking

Canadianca Dana Glowacka, profesoara de yoga a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa faca planking timp de 4 ore si 20 de minute. Plankingul provine de englezescul plank care inseamna scandura si reprezinta practica de a sta culcat cu fata in jos, in pozitia de drepti. Dana Glowacka a reusit sa stea 4 ore si 20 de minute sprijinita doar pe antebrate si pe varfurile picioarelor. Pozitia planking este una foarte solicitanta deoarece forteaza corpul uman ceea ce face ca un om obisnuit sa poata rezista doar cateva minute.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai rapid hat-trick, cele mai rapide 4 si 5 goluri consecutive

Cel mai rapid hat-trick, cele mai rapide 4 si 5 goluri consecutive

Robert Lewandowski si-a castigat binemeritatclocul in istoria fotbalului dupa meciul nemaipomenit pe care l-a jucat cu Wolfsburg, la inceputul campionatului. Lewandowski a doborat patru recorduri in doar 9 minute dupa ce a marca de 5 ori impotriva lui Wolfsburg. A reusit astfel cel mai rapid hat-trick, cele mai rapide 4 goluri consecutive, cele mai rapide 5 goluri consecutive si cele mai multe goluri marcate de o rezerva din istoria Bundesliga. Atacantul lui Bayern a inscris intre minutele 51 si 60, dupa ce a intrat pe teren in minutul 46 in locul lui Thiago Alcantara. Robert Lewandowski are 28 de goluri in 25 de meciuri oficiale jucate in acest campionat pentru Bayern si nationala Poloniei.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre sport si sportivi

Cel mai bun marcator din Premier League

Cel mai bun marcator din Premier League

Jamie Vardy este cel care a intrat in Guinness World Records ca fiind cel mai bun marcator din Premier League. Acesta este singurul marcator care a inscris in 11 meciuri consecutive din Premier League. Cu trei ani inainte de a intra in Cartea Recordurilor juca fotbal la nivel de amatori, iar acum, la 28 de ani, este golgheterul la zi din Premier League. Pana la varsta de 25 de ani, Jamie a jucat la echipe non-profesioniste, sau din liga a 4-a engleza, in 2012 a ajuns la Leicester unde a demonstrat ca este un fotbalist remarcabil care un an mai tarziu, dupa ce a marcat 16 goluri a dus echipa in Premier League. In 2015 dupa 14 etape, Leicester imparte primul loc in Premier League cu Manchester City si are doi reprezentanti in primii 7 marcatori ai campionatului.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre sport si sportivi

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct