´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri diverse noi

Cel mai bun lunetist din lume

Cel mai bun lunetist din  lume

Lunetistul care a facut cele mai multe victime a fost Chris Kyle, care potrivit datelor oficiale ale Pentagonului, a impuscat peste 160 de oameni in misiunile sale. Insa, in autobiografia publicata in 2012 si devenita rapid un bestseller, autorul afirma ca a impuscat peste 250 de persoane. Insurgentii irakieni, il supranumisera "Diavolul" si chiar au pus o recompensa de 20.000 de dolari pe capul lui, insa a reusit sa scape cu viata din Irak si a fost ucis acasa de un camarad pe care incerca sa-l ajute sa-si depaseasca traumele lasate de razboi.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri diverse

Cea mai mare gradina zoologica de reptile

Cea mai mare gradina zoologica de reptile

Initial aceasta gradina zoologica a fost creata mai mult din entuziasm pentru herpetologie de catre Earl Brockelsby (SUA) in anul 1937. Gardens Reptile, situat in Rapid City din Dakota de Sud, Statele Unite ale Americii, este acum casa pentru cel putin 225 de specii diferite si subspecii de reptile.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri diverse

Cea mai mare rezervatie de vanat

Cea mai mare rezervatie de vanat

Cea mai mare rezervataie de vanat din lume este Game Reserve Selous din Tanzania, cu o suprafata totala de peste 55.000 km². Nelocuita de oameni si cu o suprafata mai mare decat Elvetia, este numita dupa exploratorul englez Frederick Selous.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri diverse

Prima gradina zoologica din lume

Prima gradina zoologica din lume

In 2009, descoperirile arheologice facute la sud de Luxor din Egipt a inclus o menajerie de mai mult de 112 animale, descoperita in timpul unor sapaturi vechi din Hierakonpolis, data ca fiind din 3500 i.e.n. si ar fi gazduit elefanti, pisici salbatice, antilope, hipopotami. Cea mai veche gradina zoologica inca existenta este Tiergarten Schonbrunn, parte a Palatului Schonbrunn in Viena, Austria. A fost creata in 1752 prin ordin al Sfantului Imparat Roman Francisc I ca o menajerie a coroanei si a fost deschisa pentru prima data publicului in 1779.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri diverse

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct