´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri diverse noi

?>

Casa cu cei mai multi brazi de Craciun

Casa cu cei mai multi brazi de Craciun

Thomas si Susanne Jeromin din orasul german Rinteln, Germania si-au decorat casa cu 444 de brazi de Craciun devenind astfel detinatorii recordului mondial pentru casa cu cei mai multi brazi impodobiti. Pregatirea casei a durat opt saptamani, timp in care au decorat si aranjat cei 444 de brazi pe care i-au iluminat cu sute de ghirlande luminoase si impodobit cu aproximativ 16.000 de globuri. Pentru a desavarsii aceasta adevarata opera de arta au realizat si un taram al Craciunului in miniatura. Guinness World Records a omologat recordul la 6 decembrie 2021 ca fiind casa cu cei mai multi brazi de Craciun.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri diverse

Cel mai bun lunetist din lume

Cel mai bun lunetist din  lume

Lunetistul care a facut cele mai multe victime a fost Chris Kyle, care potrivit datelor oficiale ale Pentagonului, a impuscat peste 160 de oameni in misiunile sale. Insa, in autobiografia publicata in 2012 si devenita rapid un bestseller, autorul afirma ca a impuscat peste 250 de persoane. Insurgentii irakieni, il supranumisera "Diavolul" si chiar au pus o recompensa de 20.000 de dolari pe capul lui, insa a reusit sa scape cu viata din Irak si a fost ucis acasa de un camarad pe care incerca sa-l ajute sa-si depaseasca traumele lasate de razboi.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri diverse

Cea mai mare gradina zoologica de reptile

Cea mai mare gradina zoologica de reptile

Initial aceasta gradina zoologica a fost creata mai mult din entuziasm pentru herpetologie de catre Earl Brockelsby (SUA) in anul 1937. Gardens Reptile, situat in Rapid City din Dakota de Sud, Statele Unite ale Americii, este acum casa pentru cel putin 225 de specii diferite si subspecii de reptile.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri diverse

Cea mai mare rezervatie de vanat

Cea mai mare rezervatie de vanat

Cea mai mare rezervataie de vanat din lume este Game Reserve Selous din Tanzania, cu o suprafata totala de peste 55.000 km². Nelocuita de oameni si cu o suprafata mai mare decat Elvetia, este numita dupa exploratorul englez Frederick Selous.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri diverse

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct