Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre colectii si expozitii noi

Cea mai mare colectie de papusi Barbie din lume

Cea mai mare colectie de papusi Barbie din lume

Cea mai mare colectie de papusi Barbie din lume este detinuta de Bettina Dorfmann din Germania, colectie ce cuprinde peste 15.000 de papusi Barbie. Prima papusa Barbie a fost creata in martie 1959, si a fost numita Barbara Millicent Roberts, devenind de atunci, cea mai vanduta papusa din lume. Bettina Dorfmann a primit prima papusa in 1966, cand avea doar cinci ani, iar incepand cu 1993 a decis sa le colectioneze, detinand in colectia ei si papusi din anul 1960.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cel mai mare patrimoniu istoric si cultural

Cel mai mare patrimoniu istoric si cultural

Colectionarul Petru Costin, alaturi de echipa Liceului si Universitatii Academiei de Stiinte a Moldovei au ajuns in Cartea Recordurilor dupa ce au adunat cel mai mare patrimoniu istoric si cultural compus din 3.200 de potcoave datate din secolele XIV - XX, colectionarul avand in posesie peste 25 de colectii tematice.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cea mai mare expozitie nocturna

Cea mai mare expozitie nocturna

Cea mai mare expozitie nocturna a fost realizata la Kingdoms of the Night care este gazduita de Henry Doorly Zoo din Omaha, Nebraska, Statele Unite ale Americii, cu o suprafata de peste 3.900 de m². Expozitia a fost inaugurata in aprilie 2003, iar costurile au fost de 31.5 milioane dolari. Aceasta expozitie dispune de cicluri inverse intre zi si noapte, pentru a permite vizitatorilor sa observe animalele nocturne, cum ar fi aardvarks, lilieci de fructe si rarele salamandre gigantice japoneze cum traiesc in mediul lor natural.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

Cea mai mare colectie de obiecte cu Mickey Mouse

Cea mai mare colectie de obiecte cu Mickey Mouse

Janet Esteves din Celebration, Florida, Statele Unite ale Americii a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind colectionara ce detine cele mai multe mascote si obiecte care il infatiseaza pe Mickey Mouse. Colectia lui Janet cuprinde 6726 de elemente de la mascote si jucarii pana la ace si pixuri adunate in peste 40 de ani.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre colectii si expozitii

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct