´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri uluitoare noi

?>

Cei mai multi frati nascuti pe 29 februarie

Cei mai multi frati nascuti pe 29 februarie

Familia Henriksen din Norvegia a intrat in Cartea Recordurilor pentru un record putin mai ciudat, ciudatenia consta in faptul ca toti cei trei copii ai familiei s-au nascut pe data de 29 februarie, consecutiv. Astfel Heidi a fost prima care a venit pe lume pe 29 februarie 1960, urmata de Olav pe 29 februarie 1964 si de mezinul familiei Lief-Martin nascut pe 29 februarie 1968.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri uluitoare

Cel mai lung covor din lume lucrat manual

Cel mai lung covor din lume lucrat manual

Cel mai lung covor din lume lucrat manual se gaseste in Turkmenistan si ocupa o suprafata de 301 metri patrati. Acest covor este numit "Altyn Asyr" si a fost realizat pentru a omagia cea de-a 10 aniversare a independentei Turkmenistanului. Recordul actual a fost omologat de Cartea Recordurilor in 2003, inainte recordul fiind detinut de un covor ce masura 193 de metri patrati numit "turkmena Kalby" (Sufletul turkmeniei) facut in anii Marelui Razboi pentru Apararea Patriei.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri uluitoare

Cel mai vitezoman sofer orb

Cel mai vitezoman sofer orb

Un sofer orb a reusit sa depaseasca viteza de 292 de km/ora. Cantaretul pop Metin Senturk, in varsta de 44 de ani, nu mai vede de la varsta de trei ani si cu toate acestea aflat la volanul unui Ferrari F430 a depasit viteza de 292 kilometri la ora. Recordul a fost omologat pe pista aeroportului din Urfa, aflat in estul Turciei, unde a fost ghidat tot timpul de un pilot de raliu ce l-a indrumat prin casca.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri uluitoare

Cea mai batrana femeie care a trait vreodata

Cea mai batrana femeie care a trait vreodata

Cea mai batrana femeie din lume care a trait vreodata este Leandra Begecerra Lumbrera din Zapopan, Mexic. Leandra s-a nascut la 31 august 1887 si a lucrat ca croitoreasa, fiind totodata unul din liderii femeilor "Adelitas" care au luptat cot la cot cu barbatii pe campul de lupta, in Revolutia mexicana din 1910-1917. Leandra si-a ingropat deja cei cinci copii si cei 20 de nepoti, ultimul a murit in 2013 in varsta de 90, iar acum are 73 de stranepoti si 55 stra-stranepoti.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri uluitoare

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct