´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre bucatarie si bauturi noi

?>

Cel mai lung hot-dog din lume

Cel mai lung hot-dog din lume

Cel mai lung hot-dog din lume a fost gatit in Paraguay si a masurat 203,8 metri. La prepararea uriasului hot-dog au participat 245 de bucatari, ce s-au intalnit intr-o localitate din apropierea capitalei Asuncion, in cadrul Expozitiei Agricole Internationale. Acest urias hot-dog cantarea 265 kilograme, crenvurstul cantarea 120 de kilograme, iar chifla 145 kilograme. Dupa ce hot-dog-ul a fost omologat de Cartea Recordurilor, toti participantii s-au putut bucura de savoarea uriasului hot-dog. Recordul anterior a fost stabilit in orasul spaniol Malaga, cand lungimea hot-dog-ului a fost de 150 metri.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cea mai veche berarie din lume

Cea mai veche berarie din lume

Cea mai veche berarie din lume aflata inca in functiune nregistrata de Cartea Recordurilor este renumita berarie Weihenstephan, Freising, situata in apropierea orasului Munchen. Primele meniuni privind beraria Weihenstephan, Freising indica faptul ca a fost fondata in anul 1040.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai mare Christstollen

Cel mai mare Christstollen

Christstollenul este la fel ca si cozonacul plin cu stafide, nuci si fructe confiate, insa pregatit cu mult unt. La prepararea celui mai mare Christstollen si-au dat concursul 66 de cofetari care au preparat o prajitura ce cantarea 4.246 de kilograme, avea 4 metri lungime si 1.5 metri grosime, iar pentru transport s-a folosit o caruta trasa de cai. Recordul privind uriasul Christstollen a fost omologat de Guinness World Records la Targul de Craciun de la Dresda, unde, in fiecare an, mii de oameni se aduna pe strazile din Dresda, ca sa admire si sa guste uriasa prajitura de Craciun pregatita conform unei traditii vechi de sute de ani.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cele mai multe ravioli facute in doua minute si cei mai multi ardei iuti tocati in 30 de secunde

Cele mai multe ravioli facute in doua minute si cei mai multi ardei iuti tocati in 30 de secunde

Bucatarul sef Gennaro Contaldo din Italia si protejatul lui, binecunoscutul bucatar Jamie Oliver din Marea Britanie, au beneficiat de castigarea unui loc in Cartea Recordurilor pentru abilitatile lor culinare. Gennaro si-a asigurat locul gatind 24 de bucati de ravioli in doua minute, in timp ce Jamie a stabilit un nou record pentru cei mai multi ardei iuti tocati in 30 de secunde, tocand 10 bucati de ardei.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct