Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre bucatarie si bauturi noi

Cea mai lunga bagheta

Cea mai lunga bagheta

Francezii au reusit sa doboare recordul mondial pentru cea mai lunga bagheta, surclasand astfel precedentul record detinut de italieni din 2019. Bagheta, realizata de francezi este de aproape 235 de ori mai lunga decat o bagheta traditionala si a fost produsa in Suresnes, o suburbie a Parisului, in cadrul unui eveniment organizat de confederatia brutarilor si patiserilor din Franta. Bagheta a avut o lungime de 140,53 metri, cu putin peste lungimea unui teren de fotbal. Aceasta realizare reprezinta un motiv de mandrie imensa pentru brutarii francezi, mai ales ca bagheta frantuzeasca face parte din patrimoniul UNESCO incepand cu anul 2022. Dupa coacere, masurare si degustare, bagheta a fost impartita persoanelor fara adapost. Recordul anterior a fost realizat in orasul italian Como in iunie 2019 si atunci bagheta masura 132,62 metri.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai mare mozaic din sushi

Cel mai mare mozaic din sushi

Bucatarii din Norvegia au stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare mozaic de sushi din lume, acestia au omologat recordul in timpul celebrarii aniversarii a 100 de ani de existenta a clubului de fotbal Bodo Glimt. Mozaicul urias a acoperit o suprafata incredibila de 56,50 m² si a fost realizat din 800 kg de somon, 400 kg de orez, 200 litri de otet de orez, 480 kg de castraveti si 10 kg de arpagic. Evenimentul a fost organizat in timpul meciului de acasa al echipei Bodo Glimt impotriva echipei Sport Club Brann la Aspyrma Stadion, Bodo, Norvegia. Uriasul mozaic din sushi a fost realizat de patru bucatari, in frunte cu Leonardo Figueroa Aguilar, care detine un bar de sushi in Stockholm, Suedia. Cu toate ca au intampinat numeroase provocari, inclusiv reguli stricte impuse de consiliul norvegian pentru alimentatie, care a permis mozaicului de sushi sa poata sta doar doua ore afara pe stadionul de fotbal, echipa a reusit sa finalizeze proiectul, evitand la limita un incident major. In cele din urma, Sofia Greenacre, reprezentantul oficial al Guinness World Records, a confirmat stabilirea noului record. Conform regulilor, dupa incheierea incercarii, sushi-ul a fost distribuit invitatilor la meciul de fotbal.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cel mai lung hot-dog din lume

Cel mai lung hot-dog din lume

Cel mai lung hot-dog din lume a fost gatit in Paraguay si a masurat 203,8 metri. La prepararea uriasului hot-dog au participat 245 de bucatari, ce s-au intalnit intr-o localitate din apropierea capitalei Asuncion, in cadrul Expozitiei Agricole Internationale. Acest urias hot-dog cantarea 265 kilograme, crenvurstul cantarea 120 de kilograme, iar chifla 145 kilograme. Dupa ce hot-dog-ul a fost omologat de Cartea Recordurilor, toti participantii s-au putut bucura de savoarea uriasului hot-dog. Recordul anterior a fost stabilit in orasul spaniol Malaga, cand lungimea hot-dog-ului a fost de 150 metri.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

Cea mai veche berarie din lume

Cea mai veche berarie din lume

Cea mai veche berarie din lume aflata inca in functiune nregistrata de Cartea Recordurilor este renumita berarie Weihenstephan, Freising, situata in apropierea orasului Munchen. Primele meniuni privind beraria Weihenstephan, Freising indica faptul ca a fost fondata in anul 1040.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct