Christstollenul este la fel ca si cozonacul plin cu stafide, nuci si fructe confiate, insa pregatit cu mult unt. La prepararea celui mai mare Christstollen si-au dat concursul 66 de cofetari care au preparat o prajitura ce cantarea 4.246 de kilograme, avea 4 metri lungime si 1.5 metri grosime, iar pentru transport s-a folosit o caruta trasa de cai. Recordul privind uriasul Christstollen a fost omologat de Guinness World Records la Targul de Craciun de la Dresda, unde, in fiecare an, mii de oameni se aduna pe strazile din Dresda, ca sa admire si sa guste uriasa prajitura de Craciun pregatita conform unei traditii vechi de sute de ani.
Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi
Bucatarul sef Gennaro Contaldo din Italia si protejatul lui, binecunoscutul bucatar Jamie Oliver din Marea Britanie, au beneficiat de castigarea unui loc in Cartea Recordurilor pentru abilitatile lor culinare. Gennaro si-a asigurat locul gatind 24 de bucati de ravioli in doua minute, in timp ce Jamie a stabilit un nou record pentru cei mai multi ardei iuti tocati in 30 de secunde, tocand 10 bucati de ardei.
Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi
Bucatarul sef Gino D'Acampo a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a facut 47 de trufe de ciocolata intr-un timp record de doar 2 minute. Recordul a fost inregistrat pe platourile de filmare a emisiunii Let’s Do Lunch with Gino & Mel, o emisiune culinara din Londra, Marea Britanie, in data de 10 august 2012.
Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi
Cel mai inalt tort din lume a fost facut in Luoyang, Provincia Henan din China si fost expus intr-un complex comercial din Luoyang si oferit apoi celor peste 3.000 de privitori. La realizarea acestui tort au participat 20 de bucatari care au realizat un tort inalt de 8 metri ceea ce a facut sa nu incapa in nicio cofetarie, de aici si decizia de a-l expune intr-un complex comercial. Pentru realizarea acestei capodopere culinare a fost nevoie de 24 de ore de munca si au folosit: 500 kilograme de oua, 260 kilograme de faina, 200 kilograme de frisca, 100 kilograme de fructe si 80 kilograme de ciocolata, iar decorarea tortului s-a facut deabia dupa ce a fost asezat pe suporturi. Recordul initial a fost stabilit in Paris, in 2010, unde a fost realizat un tort de 7.8 metri inaltime.
Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre bucatarie si bauturi