Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri din stiinta si tehnologie noi

Cel mai mic robot care poate sa mearga

Cel mai mic robot care poate sa mearga

Patru studenti din Hong Kong au construit cel mai mic robot umanoid care poate sa mearga. Robotul a fost construit de Aaron Ho Yat Fung, Isaac Zachary To, Justin Wang Tou Duong si Ngo Hei Leung care fac parte din echipa de robotica a scolii Diocesan Boys' School. Panourile acrilice ale robotilor si componentele au fost printate 3D. Toate componentele au fost proiectate si produse in laboratorul de robotica a scolii. Pe langa dimensiunea sa uimitoare, robotul este capabil sa mearga pe doua picioare, sa isi miste umerii, coatele, genunchii si soldurile, indeplinind astfel cu succes cerintele Guinness World Records. Ambitia echipei depaseste simpla obtinere a unui record demonstrand ingeniozitate, perseverenta si pasiune pentru robotica. Ei spera ca robotul lor sa devina un instrument educational accesibil, care sa inspire generatiile viitoare de tineri pasionati de stiinta si tehnologie, indiferent de mediul din care provin.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mare obiect din Univers

Cel mai mare obiect din Univers

Cel mai mare obiect din Univers este Marele Zid Hercules-Corona Borealis, un obiect ce se intinde pe 10 miliarde de ani lumina si poate contine miliarde de galaxii. Marele Zid Hercules-Corona Borealis a fost descoperit in anul 2013 in urma unor serii de observatii ce au identificat o regiune a cosmosului indepartat de unde provenea o mare concentratie de radiatii gamma, aflata la aproximativ 10 miliarde de ani lumina distanta in directia constelatiilor Hercules si Corona Borealis.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mare super-roi galactic

Cel mai mare super-roi galactic

Cel mai mare super-roi galactic este Superclusterul Laniakea care nu are inca bine stabilite frontierele, insa astronomii estimeaza ca ar contine in jur de 100.000 de galaxii, ca ar avea o masa totala de aproximativ 100 de milioane de miliarde de mase solare si ca s-ar intinde pe o distanta de peste 520 de milioane de ani lumina.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai mare colectie de galaxii

Cea mai mare colectie de galaxii

Cea mai mare colectie de galaxii este reunita in Superclusterul Shapley descoperit de astronomul Harlow Shapley in 1930 care acum ii poarta numele. Superclusterul Shapley este format din peste 8.000 de galaxii ce au o masa de peste 10 milioane de miliarde de ori mai mare decat cea a Soarelui.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct