´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri din stiinta si tehnologie noi

?>

Cel mai mare obiect din Univers

Cel mai mare obiect din Univers

Cel mai mare obiect din Univers este Marele Zid Hercules-Corona Borealis, un obiect ce se intinde pe 10 miliarde de ani lumina si poate contine miliarde de galaxii. Marele Zid Hercules-Corona Borealis a fost descoperit in anul 2013 in urma unor serii de observatii ce au identificat o regiune a cosmosului indepartat de unde provenea o mare concentratie de radiatii gamma, aflata la aproximativ 10 miliarde de ani lumina distanta in directia constelatiilor Hercules si Corona Borealis.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mare super-roi galactic

Cel mai mare super-roi galactic

Cel mai mare super-roi galactic este Superclusterul Laniakea care nu are inca bine stabilite frontierele, insa astronomii estimeaza ca ar contine in jur de 100.000 de galaxii, ca ar avea o masa totala de aproximativ 100 de milioane de miliarde de mase solare si ca s-ar intinde pe o distanta de peste 520 de milioane de ani lumina.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cea mai mare colectie de galaxii

Cea mai mare colectie de galaxii

Cea mai mare colectie de galaxii este reunita in Superclusterul Shapley descoperit de astronomul Harlow Shapley in 1930 care acum ii poarta numele. Superclusterul Shapley este format din peste 8.000 de galaxii ce au o masa de peste 10 milioane de miliarde de ori mai mare decat cea a Soarelui.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

Cel mai mare obiect singular

Cel mai mare obiect singular

Cel mai mare obiect singular este Protoclusterul SPT2349-56 care a luat nastere in urma unui proces de coliziune intre 14 galaxii formand cel mai greu obiect cosmic mentinut laolalta de gravitatie cu o greutatea de 10 trilioane de mase solare. Protoclusterul SPT2349-56 se gaseste comprimat intr-un spatiu ce este de aproximativ trei ori mai mare decat cel ocupat de Calea Lactee. Cele mai recente observatiile astronomice au indicat ca in jurul acestei structuri colosale se mai afla aproximativ 50 de galaxii impreuna cu care vor forma un gigantic roi galactic.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri din stiinta si tehnologie

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct