Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc noi

Cel mai lung timp de contact al corpului cu gheata

Cel mai lung timp de contact al corpului cu gheata

Lukasz Szpunar, un polonez de 53 de ani, a stabilit un nou record pentru cel mai lung timp de contact al corpului uman cu gheata, acesta a stat ingropat in gheata pana la gat timp de 4 ore si doua minute, cu 50 de minute mai mult decat recordul anterior. Pentru a realiza aceasta performanta, intregul sau corp, cu exceptia capului si gatului, a fost scufundat in gheata pe parcursul intregii incercari, purtand doar un sort de baie. Pentru a-si proteja dintii de efectele clantanitului, Lukasz a folosit o proteza dentara. Polonezul a spus ca a simtit un disconfort initial care a disparut treptat, insa a revenit spre final. Starea lui de constienta si temperatura corpului au fost monitorizate constant in timp ce se afla in cutia cu gheata. Monitorizarea recordului pentru cel mai lung timp de contact al corpului cu gheata a inceput in anul 2000, cand Wim "The Iceman" Hof, un iubitor de sporturi extreme si vorbitor motivational, a atins un timp de 30 de minute. Wim si-a imbunatatit recordul de mai multe ori in urmatorii patru ani, ajungand la o ora si 8 minute. De atunci, recordul a fost in continua schimbare, venind noi concurenti din Brazilia, China si Germania, dar Wim a reusit sa-si recupereze titlul de fiecare data cand l-a pierdut dfinitiv. Dupa ce a stabilit recordul de 15 ori, ultima incercare a lui Wim a avut loc in 2013, atingand un timp de 1 ora si 53 de minute. În ultimii ani, recordul a fost dominat de Polonia, ultimii trei detinatori ai recordului masculin si actuala detinatoare a recordului feminin fiind originari din aceasta tara.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cele mai lungi unghii de la o singura

Cele mai lungi unghii de la o singura

Shridhar Chillal, originar din Pune, India, este detinatorul recordului mondial pentru cele mai lungi unghii de la o singura mana. Acesta si-a lasat unghiile de la mana stanga sa-i creasca timp de aproape 66 de ani. Atunci cand a decis in cele din urma sa le taie, acestea masurau 909,6 cm. Chillal si-a pierdut capacitatea de a-si folosi eficient mana stanga inca din adolescenta, moment din care a inceput sa sufere de dureri constante ale articulatiilor si dificultati de somn. La ora actuala, unghiile sale sunt expuse in muzeul Ripley's Believe It or Not! din Times Square, New York.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cea mai paroasa familie din lume

Cea mai paroasa familie din lume

Victor "Larry" Gomez, Gabriel "Danny" Ramos Gomez, Luisa Lilia De Lira Aceves si Jesus Manuel Fajardo Aceves, toti din Mexic, fac parte dintr-o familie de 19 membri care se intinde pe cinci generatii si care sufera de o afectiune rara cunoscuta sub numele de hipertricoza generalizata congenitala. Aceasta afectiune este caracterizata prin cresterea excesiva a parului pe fata si pe trunchi. Femeile din familie prezinta un strat de par variind de la usor la mediu, in timp ce barbatii din familie au parul dens pe aproximativ 98% din corp, cu exceptia mainilor si picioarelor. La data de 1 februarie 2000, familia Gomez din Mexic a omologat recordul Guinness pentru cea mai paroasa familie din lume, datorita celor patru membri ai familiei care au aproximativ 98% din corp acoperit cu par.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Omul de Gheata

Omul de Gheata

Wim Hof, cunoscut si sub numele de Omul de Gheata, detine numeroase recorduri mondiale privind capacitatea sa de a supravietui la temperaturi extrem de scazute. Wim Hof detine mai multe recorduri mondiale printre care cele mai urmatoarele: cel mai bun timp obtinut la un semimaraton, la care a alergat descult pe gheata si zapada, cursa a durat 2 ore, 16 minute si 34 de secunde, a parcurs in inot pe sub gheata distanta de 57,5 metri, distanta ce a fost parcursa cu respiratia tinuta, fara aripioare si fara costum de scafandru, a stat acoperit aproape in intregime cu gheata 1 ora, 53 minute si 2 secunde. Wim Hof mai practica atletismul si este un bun speaker motiva?ional, acesta a dezvoltat Metoda Wim Hof cunoscuta pe plan mondial. Omul de Gheata continua sa motiveze oamenii din intreaga lume sa-si depaseasca limitele si sa faca lucruri pe care nu le credeau posibile.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre corpul omenesc

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct