Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre arhitectura si amenajari noi

Cel mai repede construit zgarie-nori

Cel mai repede construit zgarie-nori

Broad Sustainable Building a construit in orasul Chiang-Sha, provincia Hunan din centrul Chinei un zgarie-nori de 57 de etaje in numai 19 zile. Micul oras din cer este numele acestui zgarie nori ce poate gazdui patru mii de persoane, in 800 de apartamente si spatii de birouri ce se desfasoara pe o suprafata totala de 186.000 de metri patrati. Planul initial prevedea 97 de etaje, dar constructorul a fost nevoit sa reduca din inaltimea turnului, intrucat foarte aproape se afla un aeroport. Conform unuia dintre arhitectii companiei, Zhang Xianmin, metoda folosita, de constructie pe baza de module, nu este doar mai rapida, ci si mai durabila decat sistemul clasic, deoarece reduce cantitatea de ciment folosita, fapt ce duce la scaderea poluarii aerului cu praf, aspect extrem de important in China.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai mare sera de sticla din lume

Cea mai mare sera de sticla din lume

Domul Florilor din cadrul complexului Gardens by the Bay din Singapore a intrat in 12 martie 2015 in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare sera de sticla din lume. Domul Florilor este o vasta structura acoperita cu sticla ce se intinde pe o suprafata de 1,28 hectare si care adaposteste o varietate de climate din intreaga lume, inclusiv climatul rece si uscat mediteranean si regiunile subtropicale semiaride. In Domul Florilor se mai gasesc 9 gradini diferite specifice celor 5 continente dupa cum urmeaza: bazinul mediteranean, sud-vestul Australiei, Africa de Sud, centrul Chile-ului si California.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai mare densitate de cladiri din marmura alba

Cea mai mare densitate de cladiri din marmura alba

Cea mai mare densitate de cladiri din marmura alba poate fi regasita in capitala Turkmenistanului, Ashabad, care a fost omologat in Cartea Recordurilor Guinness pentru abundenta de cladiri din marmura alba, a anuntat editorul cartii, Craig Glenday. Pana in prezent, exista 543 de cladiri imbracate in marmura alba, cu o suprafata totala ce depaseste 4,514 milioane m². Autoritatile din Turkmenistan doresc sa transforme Ashabadul intr-un luxos "oras alb".

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

Cea mai mare structura in forma de stea

Cea mai mare structura in forma de stea

Cea mai mare structura in forma de stea din lume omologata in Guinness World Records se gaseste in capitala Turkmenistanului la Ashabad. Aceasta stea este de fapt un turn de televiziune ce masoara 211 metri si care se ridica deasupra unei cladiri in forma de stea.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre arhitectura si amenajari

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct