´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre mijloacele de transport noi

?>

Cel mai mare tractor agricol

Cel mai mare tractor agricol

Cel mai mare tractor agricol din lume omologat de Guinness World Records este Big Bud 16V-747 ce a fost fabricat in Montana, SUA. Acest tractor are 900 cai putere, un motor Detroit turbo diesel 16V, de 24.000 centimetri cubi, ce dezvolta un cuplu maxim de 3200 Nm, cu o masa totala de 50 tone. Inaltimea tractorului este de 4,27 m, lungimea de 8,69m, latimea de 6,35 m si un rezervor cu capacitate de 3785 litri. Producerea acestui utilaj a costat 300.000 dolari.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin militar este de 1 kilometru, reusita ce a apartinut submarinului rus K-278. Proiectul 685 a fost raspunsul la o provocare de a dezvolta un submarin avansat care ar putea transporta un amestec de torpile si rachete de croaziera cu focoase conventionale sau nucleare. Submarinul a fost proiectat de catre Rubin Design Bureau care a dezvoltat proiectul intre ani 1966-1974, si a fost lansat la apa la 3 iunie 1983. Submarinul K-278 a avut o coca dubla, cea din interior era construita din din titan, care era mult mai functionala la adancimi mari decat daca era construita alte materiale.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai rapida masina de serie

Cea mai rapida masina de serie

Cea mai rapida masina de serie a ajuns de la 0 la 300 km/h (0-186 mph) in doar 13.63 secunde, recordul a fost doborat de o Hennessey Venom GT construita de Hennessey Performance SUA. Bolidul a fost condus de John Kiewicz pe pista de la Ellington Field din Houston, Texas, SUA, pe data de 10 Ianuarie 2013. Masina este propulsata de un motor V8 de 7 litri cu 1244 CP.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai lunga saritura cu masina

Cea mai lunga saritura cu masina

Rob Dyrdek la volanul unei masini Chevrolet Sonic RS a reusit o manevra acrobatica rara la un spectacol intrand astfel in Cartea Recordurilor. Rob Dyrdek, a stabilit recordul pentru cea mai lunga saritura cu masina, facuta cu spatele. Chevroletul folosit de el a fost unul modificat, astfel incat siguranta acestuia sa nu fie pusa in pericol. Pentru a reusi o asemenea saritura Rob a folosit o rampa special construita in acest scop. Modelul Chevrolet Sonic RS este o masina de tip hatchback care nu impresioneaza cu nimic la o prima privire, insa noul record ii va aduce cu siguranta numeroase aprecieri.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct