Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre mijloacele de transport noi

Cel mai lung tren din lume

Cel mai lung tren din lume

Recordul privind cel mai lung tren din lume a fost omologat in Elvetia in data de 30 octombrie 2022. Recordul a fost realizat de compania feroviara Rhaetian Railways din Elvetia care a pus in miscare cel mai lung tren de calatori din lume. Acesta avea o lungime de 1,91 kilometri si era format din 100 de vagoane, in care putea calatorii 4.550 de pasageri. Trenul era format din 25 de garnituri electrice Stadler, fiecare cu cate patru vagoane si a parcurs unul dintre cele mai cunoscute trasee feroviare europene, Albula Line ce face legatura intre Preda - Alvaneu din cantonul Graubunden, ruta aflata in patrimoniul mondial UNESCO. La punerea in miscare a imensului tren au participat sapte mecanici de locomotiva si 21 de tehnicieni de bord si au reusit sa parcurga aproximativ 25 de kilometri in 75 de minute.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 1 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cel mai mare tractor agricol

Cel mai mare tractor agricol

Cel mai mare tractor agricol din lume omologat de Guinness World Records este Big Bud 16V-747 ce a fost fabricat in Montana, SUA. Acest tractor are 900 cai putere, un motor Detroit turbo diesel 16V, de 24.000 centimetri cubi, ce dezvolta un cuplu maxim de 3200 Nm, cu o masa totala de 50 tone. Inaltimea tractorului este de 4,27 m, lungimea de 8,69m, latimea de 6,35 m si un rezervor cu capacitate de 3785 litri. Producerea acestui utilaj a costat 300.000 dolari.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 2 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin

Cea mai mare adancime atinsa de un submarin militar este de 1 kilometru, reusita ce a apartinut submarinului rus K-278. Proiectul 685 a fost raspunsul la o provocare de a dezvolta un submarin avansat care ar putea transporta un amestec de torpile si rachete de croaziera cu focoase conventionale sau nucleare. Submarinul a fost proiectat de catre Rubin Design Bureau care a dezvoltat proiectul intre ani 1966-1974, si a fost lansat la apa la 3 iunie 1983. Submarinul K-278 a avut o coca dubla, cea din interior era construita din din titan, care era mult mai functionala la adancimi mari decat daca era construita alte materiale.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 3 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

Cea mai rapida masina de serie

Cea mai rapida masina de serie

Cea mai rapida masina de serie a ajuns de la 0 la 300 km/h (0-186 mph) in doar 13.63 secunde, recordul a fost doborat de o Hennessey Venom GT construita de Hennessey Performance SUA. Bolidul a fost condus de John Kiewicz pe pista de la Ellington Field din Houston, Texas, SUA, pe data de 10 Ianuarie 2013. Masina este propulsata de un motor V8 de 7 litri cu 1244 CP.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 4 din categoria recorduri despre mijloacele de transport

1

2 3 4 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct