Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre corpul omenesc - pagina 2

Cea mai voluminoasa coafura

Cea mai voluminoasa coafura

Aevin Dugas in varsta de 47 de ani din Louisiana, SUA, este renumita datorita parului ei frumos si des, care i-a adus recordul mondial privind cea mai voluminoasa coafura afro din lume. In anul 2010 Aevin a doborat pentru prima data acest record. Atunci parul ei avea o circumferinta de "doar" 132 de centimetri, urmand sa-l doboare din nou in anul 2012 cand avea o circumferinta de 1,39 metri. In anul 2023 a doborat din nou recordul, cu o coafura ce masura 25 de centimetri inaltime, 26 latime si o circumferinta de 165 de centimetri. Aevin a declarat ca zilnic face tratamente cu ulei fierbinte si isi unge parul cu creme speciale, inainte de a-l spala. A spus ca are de asemenea grija cum il aranjeaza, pentru a nu-l rupe.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 5 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cea mai lunga creasta

Cea mai lunga creasta

Cea mai mare creasta omologata de Cartea Recordurilor este detinuta de americanul Joseph Grisamore din Minnesota. Acesta si-a lasat parul sa creasca timp de 15 ani, ajungand sa detina o creasta ce masoara un metru. "Dureaza in jur de o ora. Daca am toata echipa acolo este un proces destul de rapid din momentul in care e parul jos pana cand este ridicat. Daca e sotia mea cea care il aranjeaza, fara sa ne agitam prea tare, probabil dureaza in jur de o ora si jumatate", a spus Joseph Grisamore.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 6 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cel mai mare zgomot produs de om

Cel mai mare zgomot produs de om

Recordul privind cel mai mare zgomot produs de om inregistrat de Cartea Recordurilor, il detine profesoara Annalisa Flanagan din Irlanda. Annalisa Flanagan a depasit vechiul record reusind sa inregistreze un tipat ce a atins 121 de decibeli.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 7 din categoria recorduri despre corpul omenesc

Cantareata cu cea mai puternica voce din lume

Cantareata cu cea mai puternica voce din lume

Cantareata cu cea mai puternica voce din lume este soprana bulgara Smilyana Zaharieva care si-a demonstrat calitatile vocale ajungand la performanta de a atinge 113,8 decibeli. Soprana declara ca dintotdeauna a stiut ca are un talent special, lucru descoperit si de spectatorii care ajungeau sa fie cuprinsi de emotie in timpul spectacolelor ei. Smilyana Zaharieva a inregistrat recordul intr-un studio unde a pastrat nota atinsa mai mult de cinci secunde, dupa ce a depasit 110 decibeli.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 8 din categoria recorduri despre corpul omenesc

« 1

2

3 4 5 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct