´╗┐

Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri uluitoare - pagina 3

Singura persoana care a supravietuit la doua atacuri nucleare

Singura persoana care a supravietuit la doua atacuri nucleare

Singura persoana care a supravietuit dupa doua atacuri nucleare a fost Tsutomu Yamaguchi, un japonez ce se afla in Hiroshima pe 6 august 1945, cand americanii au lansat bomba atomica peste oras. Dupa ce a suferit arsuri pe partea superioara a corpului, Tsutomu s-a intors in orasul sau de bastina, Nagasaki, pe 8 august si o zi mai tarziu, americanii au atacat orasul cu bomba nucleara "Fat Man". Tsutomu a supravietuit in mod miraculos cu rani minore, cu toate ca in ambele orase Tsutomu s-a aflat la mai putin de 3 kilometri de "ground zero", punctul in care a fost detonata bomba. Japonezul a murit pe 4 ianuarie 2010 la varsta de 93 de ani.

Cartea recordurilor noi: Recordul numarul 9 din categoria recorduri uluitoare

Cel mai scund om de pe Pamant

Cel mai scund om de pe Pamant

Cel mai scund om de pe Pamant este nepalezul Chandra Bahadur Dangi, in varsta de 72 de ani, ce masoara 54,6 centimetri. Originar din Reemkholi, un sat izolat din muntii Nepalului, Chandra este totodata cel mai scund om care a trait vreodata a carui inaltime a fost verificata incontestabil.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 10 din categoria recorduri uluitoare

Mersul pe funie, la 60 m inaltime, fara protectie

Mersul pe funie, la 60 m inaltime, fara protectie

Nik Wallenda a mers pe funie deasupra unei autostrazi aglomerate din statul american Florida la o inaltime de 60 de metri, fara niciun fel de echipament de protectie. Orice pas gresit facut de Nik in timpul cascadoriei putea fi un adevarat dezastru, deoarece risca sa fie strivit sau lovit de una dintre sutele de masini din trafic. Cateva mii de oameni au urmarit cu sufletul la gura cele 15 minute pe care barbatul le-a petrecut la inaltime, pana cand a ajuns in siguranta la capatul franghiei.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 11 din categoria recorduri uluitoare

Cea mai lunga placa de surf

Cea mai lunga placa de surf

Cea mai lunga placa de surf din lume omologata de guinness book masoara 12 metri si poate sustine 47 de surferi. Omologarea recordului s-a facut pe Coasta de Aur a Australiei.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 12 din categoria recorduri uluitoare

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct