Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri romanesti - pagina 7

?>

Cele mai multe nunti de aur din lume oficiate simultan

Cele mai multe nunti de aur din lume oficiate simultan

610 romani casatoriti de mai bine de 50 de ani, formand 305 cupluri, s-au reunite la Bucuresti pentru a-si reinnoi juramintele de casatorie cu ocazia nuntii de aur, stabilind astfel un nou record mondial pentru Romania, in septembrie 2007. In total, evenimentul a reunit mai mult de 1.000 de persoane, 305 cupluri sarbatorind nunta de aur, iar peste 90 de cupluri au spus "da pentru prima oara in fata starii civile, la data de 9 septembrie 2007.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 25 din categoria recorduri romanesti

Cel mai lung meci de baschet din lume

Cel mai lung meci de baschet din lume

24 de tineri romani au jucat la Sibiu, cel mai lung meci de baschet inregistrat vreodata, care a durat in total 80 de ore. A inceput la data de 30 august la ora 11.00 si a luat sfarsit la data de 5 august 2007, ora 19.00. Jucatorii romani au depasit, astfel, precedentul record de 72 de ore fara intrerupere.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 26 din categoria recorduri romanesti

Cele mai multe note de 10 de la Jocurile Olimpice

Cele mai multe note de 10 de la Jocurile Olimpice

La numai 14 ani, cu sapte note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comaneci a stabilit un record mondial, la 18 iulie, pentru cele mai multe note de 10 obtinute vreodata la Olimpice. Din 1976, niciun gimnast nu a mai obtinut nota 10 la vreo editie a jocurilor. Totodata, ziua de 18 iulie a fost declarata de Academia Recordurilor Mondiale drept Ziua Recordurilor Mondiale, in care sa-ti amintesti cea mai frumoasa evolutie din istoria Jocurilor Olimpice. Editia revistei americane de renume "Times magazine, publicata imediat dupa performanta Nadiei, a ales sa puna pe prima pagina fotografia tinerei de 14 ani, iar intr-un colt, pe aceeasi coperta, a aparut o poza mica care ilustra prima fotografie de pe planeta Marte. Totodata, Nadia Comaneci este singura persoana care a ajuns simultan pe coperta revistei "Times Magazine, Sports Illustrated si "Newsweek, ca sa nu mai mentionam si pe copertile altor milioane de publicatii de presa din lumea intreaga.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 27 din categoria recorduri romanesti

Cel mai bogat om din lume

Cel mai bogat om din lume

Cu toate ca pare surprinzator Academia Recordurilor Mondiale a omologat titlul de cel mai bogat om din lume, la data de 21 august 2007, unui roman din Iasi, Florin Mihai Fluturel, avocat ca profesie care detine 79% din compania Romvector X, avand 30.999.600.079 de actiuni in valoare de 98.75 miliarde de euro. Florin Fluturel, in varsta de 36 de ani, se invarteste de ani buni in mediul inventatorilor ieseni, fiind, la un moment dat, seful unei fundatii de promovare si sustinere financiara a descoperirilor stiintifice locale. Secretul averii de 98.75 miliarde de euro il reprezinta un complex de inventii din domeniul fizicii cuantice si a undelor electromagnetice.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 28 din categoria recorduri romanesti

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct