Cartea recordurilor - Guiness book

Recorduri despre animale - pagina 4

?>

Cea mai mare specie de vultur peste

Cea mai mare specie de vultur peste

Vulturul de mare al lui Steller este cea mai masiva pasare de prada si are o infatisare distincta intre vulturi datorita marimii, agresiunii si fortei de care dau dovada. Exemplarele adulte au ciocul si picioarele galben-portocalii, iar penjul este invariabil negru, cu exceptia unor portiuni din aripi, picioare si coada. Acesta specie isi duce traiul de-a lungul coastelor de nord-est ale Asiei, iar femelele care la fel ca la majoritatea pasarilor rapitoare sunt mai mari si mai puternice decat masculii, ating si depasesc uneori greutatea de 9 kilograme si o dechiderea a aripilor de 1,95 - 2,5 metri.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 13 din categoria recorduri despre animale

Cea mai puternica pasare de prada

Cea mai puternica pasare de prada

Cea mai puternica pasare de prada capabila de a ucide si de a transporta animale de dimensiuni egale sau mai mari decat greutatea ei, este femela speciei de vulturu Harpie (Harpia harpyja) care cantareste in jur de 9 kilograme. Acest pradator este recunoscut pentru faptul ca-si duce traiul intr-o locuinta copac, precum lenesii.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 14 din categoria recorduri despre animale

Cel mai mare unicorn din viata reala

Cel mai mare unicorn din viata reala

Cel mai mare mamifer cu un corn unic centrat pe capul sau, care a trait vreodata a fost un rinocer preistoric cunoscut sub numele de Elasmotherium, sau "unicornul gigant". Acesta era de marimea unui mamut, cu o inaltime ce depasea 2,5 metri, o lungime ce depasea 5 metri si cu o greutate de aproximativ de 5 tone.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 15 din categoria recorduri despre animale

Cea mai inalta reprezentanta a rasei canine, inca in viata

Cea mai inalta reprezentanta a rasei canine, inca in viata

Cea mai inalta reprezentanta a rasei canine aflata inca in viata este Morgan Great Dane, care locuieste cu Dave si Cathy Payne in Strathroy-Caradoc, Ontario, Canada. Aceasta a fost masurata in 9 ianuarie 2013 si avea nici mai mult nici mai putin de 98.15 cm si 90,7 kg. Acest caine de patru ani, mananca zilnic sapte cesti de hrana uscata si doua cesti de alimente umede. In ciuda marimii este un caine foarte bland.

Cartea recordurilor: Recordul numarul 16 din categoria recorduri despre animale

« 1 2 3

4

5 6 7 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct